Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Földönkívüliektől rettegnek a Somogy megyei Jákón élők. A hisztéria egy hete kezdődött, amikor a falubeliek közül többen is rejtélyes, fehér fényeket láttak az éjszakai égbolton. Mára virradóra viszont már beazonosíthatatlan repülő tárgyak is feltűntek - legalábbis ezt állítják a helyiek. Híradónknak sokan arról beszéltek, hogy éjjel attól féltek, hogy az idegenek elviszik őket. Végül kiderült, a tömeghisztéria oka egy újonnan felszerelt diszkólámpa.

 

A négy éves Brigike hiába ébresztgeti Macit. A kutyát sokkolták a tegnap éjjel történtek, ezért egész nap nem kelt fel a helyéről. A családtagok azt mondják, az ismeretlen repülő tárgy először a kút kávájára szállt le, de látták az istállónál és a diófa körül is repkedni. Ufókról készült fényképeket mutattunk nekik, hogy könnyebb legyen beazonosítani, mit is láttak pontosan.

„ Nyolc darab. Annyit tudtam számolni. Kör alakba voltak, és mentek egymás után” – magyarázza az egyik szemtanú.

Az UFO méretét illetően már megoszlottak a vélemények.

Orsós Imréné: Ott fönt látom. Nagynak láttam. Mint itt egy kutyát.
Ifj. Orsós Imre: Olyan 25 méter átmérőjű volt. Ötven méter magasságban.

Az ismeretlen repülő tárgy mozgását viszont mindenki ugyanolyannak látta.

Egyszer lejjebb jöttek, egyszer feljebb…

Orsós Péterné: Olyan volt, hogy mintha felvennénk egy fehér lepedőt és így mozgatnánk.

A falubeliek elmondása alapján térkép segítségével megpróbáltuk meghatározni, honnan jöhetett az ismeretlen, fehér fényt kibocsátó repülő. A vonalak a 10 kilométerre lévő Kaposmérőn keresztezték egymást. A falu discojában érdeklődve megtudtuk, hogy a múlt héten felszereltek a tetőre egy discofényt, amit tegnap is használtak. A lámpában lévő fénynyalábok forognak, a reflektor pedig a tengelye körül elfordul 180 fokban. Ezért láthatták a környező falvak lakói a rejtélyes égi jelenséget, ahogy ők mondták, Ufót, a tengelye körül pörögni, és különböző irányokban mozogni.