Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az 1992-ben megkötött 24 nemzet, köztük az Egyesült Államok és Oroszország által is aláirt nyílt ég megállapodás tette ezt lehetővé. A bázis Las Vegastól 120 km-re található, hivatalos neve Groom Dry Lake légitámaszpont.
Szupertitkos repülőgépek tesztelését is végzik, pl. a B-2 lopakodó bombázó is itt szolgál. A légtere lezárt, repülőgépek nem repülhetnek be, de műholdak számára szabad a terep. A felvételek jobbak, mint bármely korábban, a környező hegyekről készített teleobjektíves fénykép. Ezelőtt csak 1960-ban jelent meg szatellitkép a területről. "Kifutópályák, épületek, buszok láthatók, de semmilyen zöld emberkét vagy szupertikos repülőt nem lehet látni." - közölte a cég elnöke, John Hoffman.

A légierő szóvivője nem kommentálta az eset biztonsági vonatkozásait. Az 51-es körzetet mindig is idegenek leszállóterepének hitték, videók is készültek idegeneken végzett vizsgálatokról. A híres 1947-es Roswell eset - egy UFO ÚJ Mexikói landolása - akkoriban nagy botrányt kavart, az ügyben a Fehér Ház is vizsgálatot is tartott, de a kormányzat tagadja, hogy Roswellben valóban egy UFO szállt volna le.