Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 


Az óriási alakzat egy zabföld közepén van, nem messze Taliándörögdtől. A fém alkatrészek, pedig nem az űrhajó-darabok hanem egy zenés fény játéhoz szükséges kellékek. A rendezvény ötletgazdája szerint a leszálló pálya fényei idehívják az idegeneket. A dombtetőről pedig jól megfigyelhető a 3. típusú találkozás.

"Oda várjuk az UFO-kat.. A leszállópályára már épülnek a technikák, és ha az idő engedi, vagy  pénteken vagy szombaton megérkeznek" - L. Laky László, szervező.

A zabföldön 5 napig több mint 100 fiatal dolgozott. A helyiek teljes titoktartása mellett - ahogy azt kell- keletről nyugatra haladva taposták a zabot, gondosan ügyelve arra, hogy a növények szára ne törjön el. Az ilyen gabonaköröket ugyanis még a szakirodalom is idegen lények műveinek tekinti.

A gabonakör még az UFO szakértőket is meggyőzte, sőt az idegeneknek ott a kör közepén pontosan kijelölték a leszálló helyet is. A szervezők azt mondják, hogy az esti zenés fényjátékot és a bulit akkor is megtartják, ha az űrhajók nem jönnek el.